Gyártmányterv készítése

A gyártási folyamat első lépése

Mint minden egyedi dolog minőségi létrejöttéhez, az egyedi beton bútorokhoz, betonelemekhez és azok tartószerkezeteihez is elengedhetetlen a gyártmányterv. Ez az a tervszint ami alapján méretpontos, egymáshoz és a tartószerkezethez tökéletesen illeszkedő betonelemek gyártása lehetséges, tehát nyogodtan mondhatjuk, hogy ez az első és legfontosabb része a gyártási folyamatnak. Esetünkben a helyszín pontos felmérése az első lépés, itt a korábbi tervváltozatokat kell összevetni a valósággal és rögzíteni az eltéréseket. Sokszor még a kiviteli terveknek sem hihetünk, hiszen lehetnek kivitelezés közben jóváhagyott (és jóvá hagyásra váró.. :) ) módosítások a méretekben, szerkezetekben. 
A helyszín felmérése után, a valós méretek és állapot alapján elkészítjük a gyártmánytervet olyan részletességgel, hogy abból a betonelemek, betonbútorok gyártásához szükséges szerkezetek, alkatrészek gyakorlatilag milliméter pontosan előállíthatóak legyen. Elkészítjük a betonelemek zsalutervét, betervezzük a kiszakításhoz, későbbi mozgatáshoz szükséges méretezett emelési pontokat, a tartószerkezethez való kapcsolódás rögzítési pontjait és minden olyan részletet kidolgozunk ami ahhoz kell, hogy tökéletesen "működjön" a legyártott betonbútor, betonelem. 
A gyártmányterv egy csapatmunka eredménye, ahol a csapattagok olyan személyek, szakágak, szakemberek, akik érdekeltek az ominózus betonbútor / elem létrejöttében. 
Tehát minden esetben konzultálunk és jováhagyatjuk elképzeléseinket a tervezővel, megbízóval, megrendelővel a megvalósításról és a részletekről.